Svivlo Genesis ONE 300 RH (högervevad)

3 299,00 kr
EJ I LAGER
SKU
GEN1-CG1-6.3-RH

Här är Svivlo Genesis ONE, en banbrytande spinnrulle designad för sportfiskare som kräver högsta prestanda.
Tillverkad av den nya svenska rulltillverkaren Svivlo, är denna rulle en riktigt häftig nyhet med potential att revolutionera marknaden. 
Med en snygg och elegant design är Genesis ONE en kraftfull lågprofilsrulle i storleken 300.

Konstruerad med en Haegr-kropp förstärkt med kolfiber, är denna rulle i stort sett oförstörbar och redo att ta sig an de tuffaste utmaningarna. De överdimensionerade EVA-knopparna på handtaget ger ett bekvämt grepp, även under kalla väderförhållanden när du fiskar med vantar på.

Vad gör Svivlo Genesis One unik?

Att använda baitcasting-rullar, dvs multirullar, kan vara utmanande på grund av det eviga problemet med bakslag och det påföljande lintrasslet som kan irritera även den lugnaste av sportfiskare. Detta har varit ett ihållande problem och är den största nackdelen med att använda multirullar. De största rulltillverkarna i världen har i decennier kämpat med att lösa detta problem utan att kompromissa med kastavstånd, kontroll och mångsidighet men utan att lyckas.  

Genesis ONE är utrustad med CastGuard 1.0, vilket gör den till en game changer inom sportfiskevärlden, helt enkelt eftersom de har löst detta problemet. 

En trasselfri multirulle - hur grymt låter inte det?

Men vad är egentligan CastGuard?
CastGuard erbjuder den ultimata lösningen med sitt mekaniska bromssystem, som bygger på den patenterade Transversor-teknologin. Transversorn känner av även de minsta förändringarna i spolens rotationshastighet och aktiverar bromsarmen med Eulerkraft när en viss retardationströskel nås. 
Till skillnad från andra bromssystem som är beroende av centrifugalkraft eller magnetisk kraft, ger CastGuards Transversor-teknologi oöverträffad precision och kontroll. Detta gör det enklare att hantera baitcasting-rullen och minskar problemen med bakslag samtidigt som kastavståndet och kontrollen bibehålls.

Låt oss förklara det på svenska;
När man kastar med en multirulle sätter draget fart på spolen som roterar i en hög hastighet och ser till att linan löper ut från rullen. 
Efter ett tag saktar draget ner av luftmotståndet och slutar då dra ut lina i samma hastighet – detta blir extra tydligt när man kastar med små lätta drag som påverkas mer av luftmotståndet.
När man fiskar med en vanlig multirulle fortsätter spolen då att snurra med samma höga hastighet även om draget saktar. Detta gör att linan inte lämnar rullen i samma hastighet som spolens rotation matar ut lina. Om vi inte bromsar spolen, exempelvis med tummen, så har vi väldigt snart det klassiska bakslaget på rullen eftersom linan samlas i rullhuset istället för att dras ut.
Svivlo löser detta genom en mekanik som känner av när draget slutar dra ut lina i samma hastighet som spolen snurrar. Bromsarmen bromsar då upp spolens rotation tills linan lämnar rullen i samma takt som spolens rotation matar ut linan. Denna bromsning sker så snabbt och precist att det inte påverkar kastlängden nämnvärt. 

Du har möjlighet att välja mellan två utväxlingar: 8.1:1 eller 6.3:1, och rullen har ett automatiskt bromssystem med 12 kg dragkraft och en praktisk klickfunktion. Förutom dess enastående prestanda utmärker sig Genesis ONE med sin stilrena helt svarta Midgård Dunkel-design, vilket ger den en distinkt look.

Upplev precision, styrka och stil med Svivlo Genesis ONE-spinnrullen, ett verkligt mästerverk inom spinnfiskerullar. 
Säg adjö till trassel och välkommen till en oöverträffad fiskeupplevelse. 
Välkommen Svivlo!

Produktfakta:

  • CastGuard 1.0 för smartare fiske
  • Midgård Dunkel kropp för mer fokus på upplevelsen
  • Fenrir kolfiberram för ultimat styvhet och styrka
  • Kugghjul i brons och mässingsdrev för bästa hållbarhet
  • Stort multi-carbon dragbroms ger maximal dragkraft och jämnhet
  • 12 cm förlängt handtag med EVA-handtag för ökad vevkraft
  • Automatisk klicker för dragbroms
Mer information
SKUGEN1-CG1-6.3-RH
TillverkareSvivlo
BromsBakbroms
Bromsstyrka12kg
Vikt264gr
Linkapacitet180/0,36mm
Utväxling6.3:1
Antal Kullager9+1
VevsidaHögervevad
RulltypMultiplikatorrulle
Rullstorlek300
Write Your Own Review
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga In eller Skapa ett konto
Mer från Svivlo
Svivlo Genesis ONE 300 RH (högervevad)