Mäsk

Mäsk, eller groundbait, är ett effektivt sätt att öka attraktionskraften kring krokbetet eller för att med precision transportera ut t.ex. partiklar och maggots till mäskplatsen.
Mäsk är uppbyggt av en bas som gör att, då man tillsätter vatten, får en blandning som man sedan får ut på fiskeplatsen för att öka attraktionen på fiskeplatsen. Till basen har man tillsatt olika former av attraktorer för att locka in fisken. Det finns olika typer av mäsk beroende på användningsområde. Visa mäsk är till för att binda hårt och lämpar sig väl för att t.ex. forma bollar och skjuta ut med en slangbella på mäskplatsen. Andra typer av mäsk används vid feederfiske och ska då falla sönder relativt snabbt från feedern för att kunna läcka ut på mäskplatsen. Egenskaperna styrs både av mäsket i sig och hur mycket vatten man tillsätter vid blandning.
Gemensamt för mäsk är att det sprider ut ett moln av dofter och smaker på mäskplatsen. Beroende på dess sammansättning så innehåller det inte nödvändigtvis så mycket mat utan fisken kan äta på mäskplatsen relativt länge utan att den blir mätt och tappar intresset

Visa Mer
Visa Mindre