Banksticks

Vilken bankstick ska jag välja?

Banksticks används vid såväl mete med nappalarm som vid feedermete. Det är helt enkelt en ”pinne” i någon form av metall med en 3.5mm gänga i toppen och en spetsigare ände i botten som trycks ner i marken. Banksticks kommer i en rad olika modeller när det kommer till såväl längd som låsning. De flesta är teleskopiska, men långt ifrån alla.

Vid larmfiske är det ofta populärt att ha väldigt korta banksticks som gör att allt kommer väldigt nära både mark och vattenyta, detta begränsar dock inställningsmöjligheten. Ibland behöver man ha större möjlighet att vinkla spötoppen upp eller ner för att exempelvis lyfta linan över näckrosor nära land. Detta går inte att göra i samma utsträckning med de kortaste variantern som det går med de längre.
En storm poles kallar många tillverkare de extra kraftiga modellerna som kan användas när du behöver en bankstick som verkligen håller. Vissa underlagd kan göra det svårt att få ner en traditionell bankstick, då kan en power drill vara ett bra val då den har en skruv längst ner som kan skruvas ner i marken.

Utöver att användas som spöställning för ditt fiskespö finns där även en hel del andra användningsområden för dessa. Tack vare den universella 3.5mm gängan i toppen kan man skruva på ett stort urval av produkter, så som betesbord till dina maggots eller till en lampa då det börjar bli mörkt på swimet.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

7 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida