Luggage

Oavsett om du packar inför karpfiske, gäddmete eller kommande bottenmete efter mört så är en bra och rymlig väska något som gör fisket betydligt trevligare. Det finns en rad olika typer av väskor beroende på användningsområde och behov.
En carryall används ofta vid karpfiske och dess primära uppgift är att vara rymliga. En typisk carryall består av ett stort huvudfack helt utan avdelare och annat som begränsar möjligheten att lasta saker. Generellt så är sedan den yttre långsidan och respektive kortsida försedda med vattentäta fack för att förvara mindre tillbehör och väskor. En carryall är inte framtagen för att vara bekväm att bära några längre sträckor. En axelrem och två handtag är vad som brukar erbjudas att bära din carryall i. Väskan är dock framtagen för karpfiske och därmed att bara bäras till och från fiskeplatsen.
Tänker du fiska mer mobilt och gå runt mycket under ditt fiskepass så bör du istället titta på en rucksack. En rucksack är gjord för att bäras på ryggen vilket gör den betydligt bekvämare att bära. En rucksack rymmer oftast mindre packning än t.ex. en carryall men väger upp med att vara bekvämare att bära. En rucksack är perfekt för ett kortare karpfiskepass när man inte vill packa med sig så mycket eller till det mobila fisket längst t.ex. en å. En rucksack är ofta försedd med betydligt fler fack för att organisera packningen än en carryall där packvolym ofta är det primära. En rucksack är valet för dig som vill ha en mångsidig väska som du vill kunna bära med dig under passet.
En cooling bag eller food bag som det också kallas är en väska skapad primärt för karpfiske där man vill kunna förvara sin mat kallt utan att släpa med sig en otymplig kylväska i hårdplast. En cooling bag består oftast av ett större kylfack som hjälper till att hålla din mat kall. Övriga fack på väskan är utformade för att förvara mattillbehör, tallrikar, stormkök o.s.v. När man väl börjat packa all mat i en food bag inser man behovet av denna väska.

Visa Mer
Visa Mindre