Pellets

Pellets användes från början för att mata fiskar på fiskodlingar. Med tiden har många fiskar sett vinningen att använda pellets till såväl karpfiske som annat specimenfiske.
Pellets kan beskrivas som komprimerat fiskmjöl som skapar en cylinder som sedan löser upp sig då den ligger i vattnet och skapar attraktion till fiskeplatsen. Pellets går att få i en mängd olika storlekar och smaker. Det är vanligt att man vid t.ex. karpfiske vill kombinera olika storlekar på pellets. Eftersom en liten pellet löser upp sig relativt snabbt i vattnet medan en större pellet kräver längre tid för att lösas upp så får man en mäskplats där pelletsen är i olika stadie av upplösning och sänder ut mängder med attraktion i vattnet under en lång tid.
Fördelen med pellets kontra t.ex. partiklar är att det är svårt att mäska för mycket med pellets då dem med tiden löser upp sig i vattnet. Detta medför att man kan mäska på rätt så hårt utan att riskera att man har för mycket mat på fiskeplatsen om där inte kommer in någon fisk på mäskplatsen.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

11 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida