Feedertoppar

Här kan du köpa feedertoppar till dina feederspön. Vi säljer lösa feedertoppar (quiver tips) som passar till alla drennans spön. Att använda rätt feedertopp när du fiskar är väldigt viktigt för att få rätt indikation vid hugg. En för mjuk topp kommer göra att toppen är maxböjd direkt då du spänner upp linan och inte ger någon indikation vid ett hugg. En för hård topp gör att du inte får en korrekt böjd topp när du spänner upp linan. Antingen kommer du att släpa in ditt tackel i ditt försök att spänna upp linan alternativ kommer du behöva fiska med en slack lina.
Att välja rätt feedertopp är inte helt lätt alla gånger. Fiskarten spelar en stor roll men även vinden spelar en stor roll. Vid mycket vind vill du välja en grövre feedertopp för att den inte ska stå och skaka för mycket i vinden. Fiskar du efter grövre fiskar såsom karp är valet av feedertip inte heller lika viktigt som om du fiskar efter stäm eller simpa.
Givetvis spelar tacklet du använder en stor roll här också. Fiskar du med ett paternoster tackel eller feederlink kommer fisken inte känna sänket ändå och det är egentligen inget problem att fiska med en väldigt mjuk topp på väldigt tunga sänken.
Hittar du inte en feedertopp till just din spömodell är du välkommen att kontakta oss för att se vad vi kan ordna fram.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

6 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida