Nylonlinor

Att välja fiskelina för mete är lite svårare än då man spinnfiskar. Man ser ofta metare fortfarande använda en nylonlina istället för en flätlina som nästan helt tagit över spinnfisket. Att välja lina till karp fiske är starkt beroende av vilken typ av fiske du ska göra. Om du fiskar i ett vatten med speciella karpfiskeregler ska du först och främst kolla vad som anges i dessa. Det är vanligt med regler kring dimension av lina samt om du ens får använda flätlina eller ej.
Får du välja vilken lina du vill ska du börja med att tänka på vilken typ av fiske du ska göra. Kastar du eller lägger du ut med båt? Är där mycket snags, näckrosor eller vassa stenar? Vissa linor är mer lämpade för att kasta ut dina beten medan andra lämpar sig bättre för att båta ut dom. Vissa nylonlinor sjunker väldigt snabbt och är gjorda för att ligga nära botten och på så sätt inte skrämma fisken medan andra har fått andra speciella egenskaper.
Så tänk igenom fisket du ska göra med din nylonlina och läs därefter på om de olika linorna för att hitta linan som är perfekt för just ditt fiske. Är du osäker kan du givetvis alltid kontakta oss för råd och tips.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

20 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida