Pop-Ups & Krokbete

Pop-ups är kort och gott en flytande boilie som används vid karpfiske. Man använder en pop-up för att få sitt krokbete att särskilja sig från boiliesen som man mäskat med och därmed öka chansen att fisken tar krokbetet. En Pop-up kan användas antingen ensam och presenteras då på någon form av pop-up rig eller kombinerat tillsammans med ett bottenbete (en vanlig boilie). En presentation som kombinerar en sjunkande boilie och en pop-up kallas för en Snowman. Pop-ups går att få i olika färger, storlekar och smaker för att passa den aktuella situationen.
Till skillnad från en pop-up som är flytande är en Wafter ett bete som är balanserat för att sväva, ofta har det så pass lite flytkraft att vikten av kroken räcker för att hålla betet på botten. En Wafter fiskas ofta som en singel, d.v.s. bara en wafter. Tanken med att fiska med en Wafter är att motståndet för att betet ska plockas upp av fisken ska vara minimalt och därmed öka chansen att fisken plockar upp krokbetet.
Tuff Ones, eller Hard ons, är ett krokbete som är hårdare än vanliga boilies. Dessa är framtagna för att användas i vatten där det finns gott om mindre vitfisk eller kräftor som över tid nöter ner en vanlig mjuk boilie. Dessa tål helt enkelt lite mer och säkerställer att man har ett krokbete kvar på rigen.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

38 artiklar

Sätt fallande sortering
  1. Nash Scopex Squid Hard Ons
    Nash Scopex Squid Hard Ons
    99,00 kr 119,00 kr
per sida