Bivvies

Ett bivvy är helt enkelt ett tält anpassat för fiske, närmare bestämt anpassat för karpfiske. Det finns väldigt många olika modeller av bivvies där alla har sina speciella egenskaper. Det första man ska bestämma sig för är om man vill ha ett tält för en eller två personer. Ett bivvy är ofta väldigt rymligt om man jämför med ett vanligt tält. Detta eftersom ett bivvy för två personer även ska rymma två bed chairs, packning för två personer etc. Nackdelen är att det tar stor plats att slå upp, så brukar man fiska på små swim är det viktigt att ta detta i beaktan när man väljer bivvy.
En annan stor grej som skiljer bivvys åt är om golvet är fast eller löst. Ett fast golv innebär att det är fast monterat med väggarna på bivviet. Det förenklar uppsättningen av tältet och gör att det håller helt tätt mot skit och ovälkomna småkryp, däremot är det svårare att få ut skit som väl kommit in.
Utöver detta finns det saker som single skin eller double skin, myggnät och olika mängd förvaring och ventilation som skiljer bivviena åt.
Rådfråga gärna oss om du är osäker på vilket bivvy som skulle passa dig bäst!

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

26 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida