Hangers & Swingers

Nappindikatorer används då man metar med nappalarm. En nappindikator fästs under nappalarmet och ska spänna upp linan tillräckligt mycket för att man ska få en tydlig indikation när fisken hugger. Man hänger nappindikatorn i linan och spänner sedan sakta upp den så pass mycket att det finns gott om utrymme för indikatorn att sjunka ner om linan slaknar.
Det finns två modeller av nappindikator som normalt används idag, swingers eller hangers.

Hangers


Funktionen är densamma men den stora skillnaden är utformningen. En hanger består av ett indikatorhuvud och en kedja som fästs i buzzer baren. För att ställa in vikten på hangern ändrar man vikten på indikator huvudet. Vissa hangers har lösa vikter som man skruvar på medan andra typer kräver att man byter hela huvudet för att ändra vikten. En tyngre vikt på nappindikatorn gör att linan spänns hårdare vilket är bra om du fiskar på ett stort avstånd eller om det blåser mycket.

Swingers


En swinger har en stel arm av något slag i stället för kedjan som hangern har. Fördelen är att en swinger inte kan stå och gunga i sidled om det blåser vilket kan vara ett problem med hangers.
En annan skillnad är hur man ställer in vikten på de två. På Swingern finns där ofta en vikt på armen som kan puttas fram och tillbaka för att öka eller sänka vikten.

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

12 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida