Mask/Maggots

Mask och Maggots

Det blir svårt att hitta en fiskare som inte någon gång har trätt en mask på kroken och kastat ut sitt röd och vita flöte från bryggan. Det är nog så de flesta en gång i tiden började sitt fiske. Hos oss kan du köpa både mask och maggots för ditt fiske. Maggots säljer vi antingen i småburk eller som literförpackningar. Du kan köpa antingen vita eller röda, men även som en blandning av de två. 
Metmask finns i två storlekar, antingen medium eller large.

Fiska med Mask

Faktum kvarstår att en mask som bete är ett av de mest mångsidiga och effektiva bete man kan använda till sitt mete. Att meta med mask fungerar bra för att fånga de flesta arter i våra svenska vatten, från vitfisk som mört och braxen till predatorer som abborre och öring är alla svaga för mask. 
En metmask på kroken räcker ofta långt i sig för att locka fisken till hugg. Vill man ytterligare öka chansen för att få fisk kan man blanda i små bitar av mask i mäsket om man använder sådant. 
När man fiskar med mask är det en bra idé att använda en krok med ett lite längre skaft eller ett större gap så att man får plats med masken utan att den täcker krok spetsen på kroken.
Medium är en bra allround storlek där du kan välja att ha antingen en eller ett par maskar på kroken. Ska du fiska efter exempelvis abborre eller regnbåge är det ofta en bra idé att köpa Large och då köra en stor mask på kroken. 

Fiska med Maggots

Maggots, eller fluglarver som det heter, är ett mycket populärt bete vid mete efter många olika arter. Maggots används vid fiske efter samma typ av arter som man använder mask till, dvs allt från mört till abborre och regnbåge. Något man ska tänka på när man fiskar med maggots är att de ofta lockar till sig mindre fiskar som gärna är på maggotsen och kan rycka de från kroken. 
Man väljer själv om man använder en eller flera maggots på kroken. Fiskar man efter mindre fiskarter är det ofta nog med en eller två maggots direkt på kroken. Är man på jakt efter exempelvis abborre eller större vitfiskar kan man i stället trä ett gäng maggots på kroken för att skapa ett något större bete. Det finns även maggotclips, exempelvis Korda Maggotclip, man kan använda för att kunna skapa ett knippe av maggots vilket är speciellt populärt vid karpfisket. 
När man trär maggoten på kroken ska man tänka på att inte sätta kroken rakt igenom kroppen. I ena änden finns en lite tjockare läpp där man kan sätta kroken utan att punktera maggoten. På så sätt klarar sig maggoten mycket längre på kroken och skapar ett mer livligt och effektivt bete. 
Använder man mäsk är det ofta en bra idé att blanda i ett par maggots i mäsket, antingen klippta eller hela maggots. Det skapar liv och rörelse på mäskplatsen vilket ofta både får igång fisken att äta och håller den på platsen längre. 

Visa Mer
Visa Mindre
Visa som Rutnät Lista

9 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida