Tafsmaterial & Riggtillbehör

Här kan du köpa tafsmaterial för gäddmete. Vi säljer främst två olika typer av tafsmaterial nämligen coatade och icke-coatade material. Ett coatat material innebär att stålvajern har fått ett hölje av något annat material, vanligtvis är detta av plast eller liknande. Detta skyddar tafsen ytterligare mot nötning och ska göra att tafsen håller för fler fiskar innan den behöver bytas. Nackdelen är att tafsen blir stelare och kan upplevas som klumpigare. Ett tafsmaterial tillverkad av ett coatat material formar sig ofta enklare vid förvaring vilket kan vara svårt att få bort senare.
Ett ocoatat material är tvärt emot det coatade alternativet ofta mer rörligt och lättböjlig. Detta är en fördel när man vill att betet ska kunna röra sig mycket för att locka fisken till hugg.
Extra viktigt är detta att tänka på när man fiskar efter abborre eller gös så dessa kan vara väldigt känsliga för denna typ av detaljer. Vid abborrmete eller gösmete ska man helst inte använda tjocka ståltafsar, men om där finns mycket gädda i vattnet är det ofta ett måste för att inte få tacklet avbitet stup i kvarten. Om du inte vill knyta dina egna tafsar säljer vi en uppsjö av färdiggjorda tafsar för mete efter gädda, gös och abborre.
Här hittar du också alla typer av flötesstopp som du använder för att ställa in fiskedjupet. Vill du inte knyta dina tafsar själv med exempelvis en grinner knut kan du köpa crimps och crimpstänger som du kan använda i stället.

Visa Mer
Visa Mindre