Vad innebär förorder hos fiskekompaniet?

Förorder på meteprodukter är ett koncept vi på fiskekompaniet började med för över 20år sedan och har genom åren blivit ett väldigt uppskattat inslag hos metare i hela Norden och med tiden tagits efter av andra metebutiker i Sverige.

Förordern startades från första början som ett sätt att hantera de svåra och ofta segdragna processerna för att få tag på meteprodukter i Sverige vilket innebar att kundorder på specifika produkter utanför sortimentet var i princip omöjliga att hantera snabbt och till ett vettigt pris. Genom att erbjuda kunder att köpa produkter i förväg kunde dessa levereras i samband med ordinarie leveranserna till butiken och därmed kunde man erbjuda ett bredare sortiment till kunden. Numera är det betydligt enklare att få tag på meteprodukter, men förordern lever kvar då det är mycket uppskattat av er kunder.

Förordern innebär att vi erbjuder er som kund möjligheten att köpa produkter till rabatterade priser men med en längre leveranstid. Eftersom dessa varor inte hålls på lager utan levereras direkt till er som kund kan vi också erbjuda väldigt bra priser på produkterna under förordern.

När levereras min förorder?

Produkter beställda under förordern levereras under sista veckorna av mars och första veckorna av april. Av erfarenhet finns där alltid vissa produkter som leverantören inte kan leverera i tid. Ni kommer då att få information om detta löpande så att ni hela tiden vet statusen för er order.

Hur hanteras restnoteringar på min förorder?

Det förekommer tyvärr att vissa produkter inte kan levereras inom en rimlig tid från förordern. Du som kund kan själv välja om du vill kreditera de restnoterade produkterna eller om du vill vänta på leveransen. Vid lägre varuvärde är kreditering eller en ersättning med liknande produkt att föredra, men detta är i slutändan ett beslut vi diskuterar fram med er som kund så att ni blir nöjda.

När betalar jag min förorder?

Betalningen av förordern sker via klarna och aktiveras vid orderläggandet. Hur ni betalar väljer ni likt en vanlig order via Klarna.

Jag vill lägga ytterligare en förorder, men får då betala dubbel fraktkostnad?

Om du redan lagt en förorder men hittade ett nytt erbjudande du också vill ta del av kommer vi manuellt ta bort fraktkostnaden från den nya ordern och samskicka dina ordrar. Såklart ska du inte betala dubbla fraktkostnader!

Hur länge varar förordern?

Förordern pågår mellan 1 januari och 31 januari. Det kommer under denna period löpande upp nya erbjudande, så det kan vara all idé att hålla utkik regelbundet efter nya erbjudanden.